Residence LC, a minimalist home by Nils Van der Celen

Residence LC is a minimalist home located in Knokke, Belgium, designed by Nils Van der Celen. The client wanted to keep the relationship between outside and inside serene. The designer created a homogeneous concept focused on tranquility and simplicity by mainly using natural, yet qualitative materials.

The main material chosen is a light oak wood veneer with a vertical grain, combined with a more brutal drawing in the ceramic stone and terrazzo stone with a colorful combination. The kitchen is conceived as one large furniture block with integrated bench and kitchen island.

The dining area’s backwall is made of vertical wood-en slats that add extra dynamism to an otherwise neutral wall. This concept extends into both bedrooms, with a focus on the master bedroom in which the bed is integrated into a solid wood furniture that extends to the master bathroom.

In the children’s bathroom, the washbasin is made of terrazzo with different colored flakes that refer to the versatility of shells and stones on the beach.

A customized pivot door with brass coated frame, contains a framework with different types of glass. This gives the apartment an elegant and classy look that is extended to the other brass accents such as faucet, sink and blind mounted shelf in kitchen splashback.

Photography by cafeine

 

Leggi il post in ITALIANO – Lee la entrada en ESPANOL

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2020 · Mariana Bettinelli · Theme by 17th Avenue